Äntligen

Den tydliga ägglossningen är här. Jag har de senaste dagarna haft rejäla känningar och idag kom de typiska flytningarna. Tänk att jag kan bli glad för så lite trots att vi har obefintliga chanser att uppnå graviditet. Jag vill att min kropp ska sköta sin uppgift även om det inte finns några spermier som kan möta ägget som släpps. Det är väl lite orealistiskt, men jag hoppas nog innerst inne att sambons tabletter och vila ska göra susen eftersom vi trots allt blivit gravida förrut. Någonstans har jag svårt att förstå att det bara gått en vecka sedan vi fick det chockerande beskedet i Falun. Inombords har jag utkämpat många strider sen dess. Tack vare min ägglossning har jag inte helt gett upp hoppet. Kanske kommer vi behöva ivf, men gravida ska vi bli.
Idag känns det även underbart med lite långledigt. Min mamma kommer på besök. Vi har ännu inte berättat något om vår sekundära infertilitet för familjen, så det blir till att försöka köra på som vanligt. Jag har dock nämnt för chefen på jobbet att jag kanske kommer behöva genomgå ivf-behandling till sommaren - hösten, så hon kan planera för det. Vi tar det småsteg i taget. De riktiga planerna blir ju reella först om sambons andra spermaprov i juni visar ett lågt resultat.
 

Arg på min kropp

Sen jag blev sekundärt barnlös har jag hela tiden känt att min kropp sviker mig. Hittills har ju utredningen framförallt visat att det är min sambos spermer som krånglar, men ändå känner jag frustration mot min egen kropp. Jag borde ha ägglossning när som helst i dagarna, men tydliga flytningar har ute blivit. Jag har känt en del molande värk, men utan flytningarna tror jag inte att jag har ägglossning. Under de senaste 14 månaderna när jag haft stenkoll på min kropp har det bara hänt att ägglossningen uteblivit en gång. Då kom inte några flytningar och molandet uteblev. Är det kanske dags igen? Egentligen spelar det ingen roll. Med 0,2% spermier blir det ingen bebis denna månad, men jag vill ändå att min kropp ska fungera. Det känns som en trygghet i allt det andra som jag inte kan styra över. Det finns liksom inget jag kan göra för att bli gravid. När jag lämnat mina sista prover ska jag börja med rosenrot igen och ta det varje dag genom menscykeln månad för månad. Ägglossningarna ska vara tipp topp om det nu råkar finnas spermier till hands. Rosenroten ger mig också mer energi och glädje. Just nu kan jag hålla mig för skratt.

Hämta fler inlägg