Den andra sidan

Jag har inte skrivit på ett tag, då jag känt att bloggen i viss mån tappat sitt syfte. Den har övergått från en blogg om längtan efter ett syskon, till en blogg där allt handlar om deppighet och beklagan över graviditetsillamående. Jag har känt att det är dumt av mig att beklaga mig. Framförallt för att jag hyser den största respekten för mina läsare som fortfarande kämpar med barnlöshet. Illamående är i det sammanhanget bara en prick i rymden.
 
Samtidigt kan det vara viktigt att belysa att bara för att man äntligen är gravid, så är allt inte rosa drömmar. Det finns en annan sida. En hemsk sida där jag trots min stora glädje och tacksamhet över att få vara gravid i mörka stunder tänker på hur skönt det skulle vara att inte vara gravid. Att få slippa kräkas upp maten som man nyss kämpat i sig och där det enda som till sist kommer ut när magen är tom är tårar. Jag har mått så dåligt att jag tänkt att om något går fel med denna graviditeten kommer jag inte börja om igen. Jag orkar inte gå igenom allt igen och veta vad jag har framför mig. Varje dag är för mig en dag närmre slutet på illamåendet. Idag är jag i vecka 10 (9+4). Om jag har tur kanske illamåendet mattas något om en månad. Kanske kan jag då äntligen börja samla kraft igen?
 
Jag har fått förlängd sjukskrivning januari ut. Jag ska även prova att ta lergigan comp dagtid och en lergigan 25 på kvällen. Compen ska förhoppningsvis ge mig mer energi dagtid.
 
Jag var uppe och berättade utvecklingen för ett par kollegor på jobbet igår. De var uppriktiga och sa att de knappt kände igen mig. Att jag magrat i ansiktet och såg blek och härjad ut. Om jag ska vara ärlig känner jag knappt igen mig själv heller. När jag ser mig i spegeln ser jag hur all hudfärg är borta. Jag ser bara grå och trött ut med bleka tårfyllda ögon. Jag känner mig som en dålig människa och mamma som inte åstadkommer något. En dag när jag orkar duscha och byta om är en seger. Annars är jag en driftig person som får saker gjorda. Nu får soporna stå tills de svämmar över och tvätten vara ovikt i tvättkorgen. Personlighetsförändringen är kanske ännu värre än utseendeförändringen. Att jag inte kan ta hand om min som ger mig dåligt samvete. Från att ha gett honom 110% av mitt fokus och min kärlek kan jag nu inte ens bre en smörgås till honom. 
1 L:

skriven

Känner igen mig så i din hemska beskrivning.. Lättare sagt än gjort men man måste skita i allt förutom att överleva dagen. Jag har kommit ut "på andra sidan" och går här hemma och pysslar, tvättar och leker med dottern en dag som denna. Tänk att en sån här dag var ALLT jag drömde om när jag mådde som du gör. Och den dagen kommer för dig med, och varje dag tar dig närmre...

Massa kramar! Och din son har turligt nog en pappa också, tänk på det ❤️

Svar: Tack för dina peppande ord. Faktiskt har lergigan comp varit toppen idag. Illamåendet har hållt sig borta och jag har orkat fixa tvätten, gå ut med soporna, plockat undan julbelysning samt stekt pannkakor till familjen. Om det fortsätter så återstår dock att se. Härligt att du mår bättre :). Kram!
langtaneftersyskon.blogg.se

2 Helena :

skriven

Hej, jag förstår precis hur du känner. Vår dotter är ett IVF-barn och jag var så dålig första 16 veckorna att jag knappt kunde gå hemifrån i princip. Vi försöker nu få ett syskon och jag är livrädd att det ska bli samma igen och hur det kommer påverka henne mm. Läkarna säger att det är väldigt troligt att det kommer hända igen och jag försöker förbereda mig på det och jag vet att det har ett slut men när man är mitt i det så vill man bara lägga sig ner och ge upp vissa dagar. Jag hoppas att det kommer lätta för dig snart och du, din son tar inte skada av denna korta period. Hans liv är långt och ni kommer hinna ta igen allt. Ta hand om dig! /Helena

Svar: Tack för din kommentar. Låter klokt att förbereda sig inför illamåendet. Jag var så uppslukad av barnlösheten att jag aldrig tänkte på det. Hade helt förträngt hur det var för fyra år sen. Hoppas att ni lyckas snart. Jag brukar läsa din blogg och håller mina tummar för er. Har dock inte lyckats kommentera på den! Kram
langtaneftersyskon.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: