Lergigan och sjukskrivning

På skakiga ben tog jag mig iväg till läkaren idag. Jag fick uppbåda all min kraft för att duscha, tvätta håret och ta på mig kläder. Det senaste dygnet har jag kräkts sex gånger. På vägen dit förberedde jag vad jag skulle säga.
- Jag mår illa dygnet runt.
- Jag kräks ca tre-fyra gånger om dygnet.
- Jag orkar inget mer än bara ligga ner och sova.
- Kräkningarna gör mig helt färdig både fysiskt och psykiskt.
 
Jag fick ett recept på lergigan 25 mg. Och order om att börja med vätskeersättning. Jag fick tio dagars sjukskrivning, vilket kändes som ett hån i sammanhänget. Läkaren trodde absolut att jag skulle må bättre då även om hon skrev hyperemesis som diagnos. För att kräkas till vecka 17 som jag gjorde sist är ovanligt och därför borde det inte hända igen. Suck! Jag hoppas att lergigan gör underverk trots att det inte hjälpte sist.
1 Sandra:

skriven

Att det inte funkade sist behöver inte betyda att det inte funkar den här gången. Försök tänka att det ska hjälpa! :) Håller tummarna för att du kommer att få må bättre snart!
När jag läser om hur då mår, så känner jag mig löjlig själv som klagar på mitt illamående. Jag kräks inte ens utan är bara konstant "åksjuk" oh klarar inte av att äta vad som helst längre. Kram

Svar: Du har rätt att beklaga dig. Illamående är pyton oavsett. Jag ska ge medicinen en chans :). Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

2 L:

skriven

Ta inte lergigan på tom mage! Det misstaget fjorde jag och då mår man ännu mer illa...

Svar: Jaså? Då får jag prova mig fram och se vad som fungerar bäst.
langtaneftersyskon.blogg.se

3 Lisa :

skriven

Om det inte blir bättre är du mer än välkommen till hyperemesis gravidarum sverige på facebook. Där kan du få råd och stöd av andra i samma situationer och personer som provat på flera olika mediciner under flera graviditeter. Bara ett tips om du känner dig ensam. Kram!

Svar: Tack för tipset! Det är ju alltid skönt att veta att man inte är ensam. Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

4 Maria :

skriven

Det är ganska otroligt att vi verkar följa varandra även i illamåendet. Jag blev sjukskriven igår för Hyperemesis efter 4 veckor i sängen, helt slutkörd. Läkaren frågade om de inte skulle lägga in mig😳vilket jag inte ville och inte heller behöver. Så han sjukskrev månaden ut men jag sa att det får räcka med 3 veckor, sen vill jag bara vara bättre. Tycker din läkare va lite oförstående som gav dig 10 dagar, vissa verkar inte fatta hur svag man blir och hur kämpigt det är att må illa jämnt. Stå på dig och be om en annan läkare om du inte fått rätt stöd och hjälp. Synd att det ska behövas dock, man behöver krafterna till annat än att bråka med sjukvården.
Ska du göra ultraljud snart?
Jag fick se lilla minibebis igår och tårar av lycka och lättnad rann. Jag gjorde nämligen ett UL i v 7 på fertilitetscentrum och då såg de rester av en liten tvilling som stannat av innan den ens blivit nåt. Detta kunde enligt läkaren ge ökad risk för missfall för det lilla liv vars hjärta börjat ticka, så vi har haft några väldigt oroliga veckor. Men nu såg läkaren inte ett spår av detta så kroppen hade tagit hand om det själv.
Fint att få följa dig då vi blivit gravida så tätt inpå😊Enligt läkaren så går jag in i v 11 idag men enligt mina beräkningar så blir det först imorgon. Jag håller alla tummar att du kommer må bättre snart och få njuta av din graviditet. Stor kram/Maria

Svar: Det låter som du haft det jobbigt. Hoppas att du snart kan gå njuta av din graviditet. Skönt att allt såg bra ut med er bebis :). Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

5 L:

skriven

Nej jag mådde nästan värre i början med lergigan men så fick jag tipset från en vän och det blev lite bättre. Kruxet är ju att man spyr jämt men ändå ;)

Jag åt en första frukost, spydde och så åt jag den andra och tog tabletten för då visste jag att jag klarade mig några timmar iallafall...

Lider verkligen med dig, det är så fruktansvärt. Skönt med ultraljudet dock...

Kram

Svar: Man drömmer ju om något som gör att man inte spyr, men det verkar inte finnas. Det är bara att kämpa på :) Kram
langtaneftersyskon.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: