Planerat snitt i augusti

Jag hade förberett mig väl inför besöket på specialistmödravården och skrivit ner synpunkter i telefonen. Jag hade också läst på om för- och nackdelar med vaginalförlossning respektive kejsarsnitt. Läkaren var sen till mötet. När klockan visade tio minuter över tiden kändes det som att jag skulle kräkas. 
Läkaren var dock mycket trevlig och inkännande. Hon frågade kort om graviditeten och ivf-behandlingen. När hon väl frågade om hur jag tänkte kring förlossning denna gång kunde jag inte hålla tillbaka tårarna och hon sa snabbt att jag skulle få ett snitt om jag önskade det (vi hade då pratat i max tio minuter). Utifrån min bakgrund lät det som att hon bedömde det som att jag ungefärligen har 50% chans att lyckas med en vaginalförlossning, men att det mycket väl kan bli ett akutsnitt igen. Jag valde ett planerat snitt. Jag tror att mitt psyke inte skulle klara ett "misslyckande" igen efter flera dygns kamp. Denna gång vill jag känna mig trygg, utvilad och kunna ge min son all kärlek direkt. 2011 trodde jag på vaginalförlossning. Jag gav verkligen allt, men nu är detta det bästa.
Efter ytterligare ett par timmar hade jag träffat och fått information om planerat snitt av en barnmorska på specialistmödravården. Jag träffade också en narkosläkare som gick igenom själva operationen. Utifrån den information jag fått låter det som att jag kommer kunna ha sonen mer hos mig vid ett planerat än akutsnitt.
Jag hoppas att jag valde rätt beslut för oss båda. Det finns som sagt för- och nackdelar med allt och just nu känns detta mest rätt.
Min son kommer komma ut senast en 10:e augusti när jag är i vecka 39+1. Om han skulle bestämma sig för att komma ut tidigare finns det ändå möjlighet till snitt. Jag tror att omständigheterna i så fall får bestämma hur jag gör. Tänkt att vår efterlängtade lillebror är här om 40 dagar. Lyckan och lättnaden som jag känner är obeskrivlig!
1 Lisa:

skriven

Nu närmar det sig! Jag är övertygad om att du valt rätt för er. Snart är han här.
Den 22/6 kom lillasyster Alva till oss. Snabb och bra förlossning. Äntligen är familjen komplett efter all denna ivf/icsi. Lycka till nu! Jag hejar på dig 💪💕

Svar: Stort grattis till er! Jag har tänkt på hur allt gått och är så glad att höra att det gått bra. Jag förstår att det måste va underbart att äntligen lämna illamåendet och istället njuta av lilltjejen. Hoppas ni får en underbar sommar! Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

2 Lisa:

skriven

Ja hon är helt fantastisk. Sover dag och natt. Kommit igång med amning och allt funkar klockrent. Dessutom känner jag mig så lugn nu med tvåan jämfört med ettan. Hon bara glider med på allt vi gör.

Jag ser fram emot att läsa om att ni fått er lilla kille! Hoppas att ni får en sån mjukstart med två barn som vi fått. Det är det minsta vi kan begära efter allt, eller hur? 😉
Hoppas nu att ni får en superfin sommar ni också! Kram!

Svar: Det låter som en dröm, men det förtjänar du verkligen :). Själv blir jag lite nervös när jag tänker på allt som komma skall :) Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

3 Anonym:

skriven

Vad skönt att du blev lyssnad på! Låter som det är helt rätt beslut för er! Känner igen känslan av misslyckande och rädslan för att få det igen. Hur kommer det sig att läkaren menar att det är 50 % att lyckas med vaginal?
Jag vill verkligen ta revansch på att fixa en förlossning denna gång men jag tänker mycket på hur jag reagerar om det blir samma igen.. På så sätt skulle jag hellre ha kejsarsnitt.. Jag vet inte helt enkelt än vad jag vill..

Svar: Läkaren kunde inte exakt säga om jag skulle lyckas med en vaginal förlossning eller ej. Att jag haft svaga värkar trots att jag var fullt öppen och att jag verkar få stora barn tyder dock på att samma scenario kan upprepas. Men att det också skulle kunna fungera denna gång. Gör det som känns rätt för dig. Jag har själv velat en del, men med tiden har mina känslor klarnat. Läs på om för- nackdelar med snitt samt diskutera med förlossningsläkare. Utgå från dina känslor och inte vad omgivning etc tycker. Kram!
langtaneftersyskon.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: