Myomkontroll

Jag kom just tillbaka till jobbet från ett besök hos vår lokala fertilitetsläkare. Efter min begäran undersökte hon mitt myom. Enligt henne såg myomet ungefär ut som det gjorde före ivf-behandlingen. Det hade med andra ord inte växt, vilket var goda nyheter, eftersom myom kan växa av ivf-stimuleringen och progesterontabletterna. Med ett vanligt ultraljud såg det inte heller ut som myomet direkt buktade in i slemhinnan heller, vilket också kändes skönt.
 
Hon sa att hon inte trodde att myomet skulle påverka våra chanser till en gravditet. Samtidigt sa hon dock också att möjligheten att bli gravid är ju större om man inte har myom och om man inte har blivit kejsarsnittad. Med andra ord lever vi kvar i det dubbla budskapets land där vi inte riktigt kan andas ut, men där ett visst hopp ändå finns. För läkaren sa också att hon inte trodde att det var kört för oss. Om hon hade trott det hade hon sagt det, men att hon samtidigt inte kan garantera något. Tyvärr sa hon också att så här små myom i livmoderväggen opererar man inte. På grund av det försvann också min backup-plan med en framtida operation. Myomet får alltså stanna även om vi fortsätter att misslyckas med ivf trots fina embryon.
 
Nu går jag dock in för att vänta på min kommande ägglossning och vår möjlighet till frysförsök. Jag har kört med stickor i två dagar nu, men det finns inte den minsta antydan till ägglossning. Det skulle ju vara typiskt om det inte blir någon ägglossning denna månad. Men än ger jag inte upp. Är ju bara på dag 11 efter mens.
1 Rosalegobit:

skriven

Hej! Har precis hittat din blogg är i samma sits som dig har en son född 2011. Det är jobbigt att se andra lyckas när man själv misslyckas gång på gång. Kram

Svar: Hej! Vad kul att du hittade till min blogg, men tråkigt att du också befinner dig i denna situation. Jag känner väl igen smärtan av att man misslyckas när andra lyckas. Kram
langtaneftersyskon.blogg.se

2 Lina:

skriven

Jag har också gjort kejsarsnitt och blir inte gravid efter det. Vi har inte påbörjat ivf än. Men kommer förmodligen göra det under våren.
Varför är möjligheten större att bli gravid om inte gjort kejsarsnitt. Min dotter låg åt fel håll och därför blev det snitt.

Svar: Det vanligaste är ju att kejsarsnitt inte påverkar. Men det finns ju viss risk för sammanväxningar. I övrigt vet jag inte om det direkt påverkar något. Innan vi gjorde vår utredning trodde jag att snittet var boven, men nu tyder det mesta på att det inte är snittet som försvårar för oss.
langtaneftersyskon.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: