Urinvägsinfektion

Igår kände jag att det sved när jag kissade. Som gravid kissar man ganska ofta och toabesöken blev snabbt en pina. På kvällen tyckte jag att det sved mindre, men jag ringde ändå 1177 som ordnade en tid hos jourläkare eftersom urinvägsinfektion hos gravida ska behandlas. 
Jag hann bara precis lämna ett urinprov innan en läkare kom och sa att jag hade urinvägsinfektion.  Hon pratade snabbt och sprang iväg inom en minut. Jag fick antibiotika att hämta ut.
Nu har jag alltså lyckats få mitt livs första urinvägsinfektion konstaterad. Efter googlande är jag ännu mer förvirrad och oroad för lillebror. Ord som CP-skada, gbs, fosterdöd och njurbäckeninfektion kommer upp överallt. Hade verkligen klarat mig utan detta just nu. Jag ska försöka få tag i MVC och se om de kan ge mig lite svar på sådant läkaren inte hade tid för.

Är pojkar ett andra pris?

Jag valde att kolla kön på vår bebis för att jag är nyfiken. Och för att jag skulle slippa omgivningens kommentarer. "Hoppas ni får en flicka denna gång", "tänk vad du skulle pynta en liten flicka vackert" etc. 
 
När jag nu triumferande berättar om fina lillebror, är det flera som får något beklagande i blicken och i rösten. En del börjar prata om deras bekanta som väntar/har fått små flickor. En del kan till och med drifta sig så långt att de säger "Då kanske ni ska satsa på en trea sen?". De kommentarerna gör ondast, speciellt eftersom de kommer från personer som vet om vår ivf-resa.
 
Det känns någonstans som att i Sverige har flickor högre status än pojkar. Att det skulle vara ett andra pris att få en pojke, speciellt om redan har en pojke. Varför är det så? Allt jag vill är att de ska låta mig njuta av mitt mirakel, även om det finns en snopp med i bilden.

Hämta fler inlägg